Albanci ispred Srbije, Hrvati nam dišu za vratom

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2017, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci ispred Srbije, Hrvati nam dišu za vratom

Albanija je najveći proizvođač sirove nafte na Zapadnom Balkanu sa 21.100 barela dnevno.

Srbija je na drugom mestu sa 20.560 barela proizvedene na dnevnom nivou, navodi se u izveštaju atinskog Instituta za energetiku Jugoistočne Evrope, prenosi ATA.

Navodi se da je dnevna potrošnja nafte u Albaniji 24.000 barela, dok se u Srbiji potroši 76.000 barela svakog dana.

Hrvatska ima identičnu potrošnju na dnevnom nivou kao Srbija, ali je prema podacima ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << instituta proizvodnja sirove nafte u Hrvatskoj manja i iznosi 18.000 barela dnevno.

Na širem području Jugoistočne Evrope sirovu naftu u manjoj količini proizvode Bugarska sa 3.600 barela dnevno i Grčka sa 1.900 barela na dnevnom nivou, dok u regionu ubedljivo dominira Rumunija sa 103.000 barela sirove nafte dnevno, a iza nje je Turska sa 61.000 barela.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.