Ako dođe Folksvagen - svoj posao sam obavio

Izvor: B92, 27.Mar.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako dođe 'Folksvagen' - svoj posao sam obavio"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija pod najtežim uslovima s još četiri zemlje bori za dolazak nemačkog "Folksvagena".

"Ako u tome uspemo, mogu samo da skinem naočare, plačem i kažem - ja sam svoj posao obavio", rekao je Vučić u intervjuu za TV Hepi.

On je ocenio da bi to promenilo sve u Srbiji.

"Folksvagen" je najveća automobilska kompanija u svetu, samo fabrika u Evropi ima 18.000 radnika, podseća Vučić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Imaju neformalnog ministra spoljnih poslova koji je na vezi sa svim najvažnijim ljudima u Nemačkoj. Sve sam ih molio da nam obezbede kontakte", objašnjava Vučić.

Dodaje da se za tu fabriku bori pet zemalja - uz Srbiju, Bugarska, Rumunija, Turska Ukrajina.

"Znam koliko se bori Bojko, Erdogan, Dragnea, svi smo prijatelji, ali to je tuča, borba za Srbiju. Na taj dan, ako se to desi, ja ću da skinem naočare, da plačem i kažem - svoj posao sam obavio", rekao je predsednik Srbije.

Kaže da je borba ogromna:

"Trčimo, a jedna noga nam je vezana za pritku, jer nismo članica EU, a druga, jer nismo deo PEM konvencije, a Turci jesu, imaju ugovor o slobodnoj trgovini sa EU koji mi nemamo. Pod najtežim uslovima se bijemo i borimo. Od svih smo teritorijalno najmanja zemlja, a u svemu ostalom naša je ponuda nabolja", rekao je Vučić.

Na opasku novinara da se borio i za BMV, ali da ta kompanija ipak nije došla, Vučić kaže da je doveo ZTF u Pančevo, na čemu mu je čestitala i kancelarka Merkel, dok su u Hrvatskoj komenatrisali: "Vučić je obezbedio ZTF, a vi niste mrdnuli."

Dodao je da se bori za dolazak još jedne kompanije, ali da o tome ne sme ništa da kaže.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.