Izvor: B92, 10.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcionari Nacionalne štedionice podržali rukovodstvo

Beograd -- Akcionari Nacionalne štedionice složili podržali su u utorak rukovodstvo te banke i generalnog direktora Bojana Stanivukovića i ujedno ponovili ponudu državi da poveća svoje učešće u Nacionalnoj štedionici. Skupština akcionara, koja je sazvana na zahtev preduzeća "Mali kolektiv" iz Beograda, jednog od akcionara, trajala je više od četiri sata, a na dnevnom redu je bila rasprava o predlogu Vlade Srbije da se smeni generalni direktor Bojan Stanivuković, kao i o merama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje bi ta banka trebalo da preduzme povodom brojnih medijskih izveštaja o neregularnosti prilikom osnivanja i dokapitalizacije.

U izjavi za B92, Bojan Stanivuković kaže da je Skupština akcionara rukovodstvu Nacionalne štedionice naložila da nastavi punu saradnju sa organima koji su nadležni za utvrdjivanje činjeničnog stanja u toj banci: "Ponovo smo zahtevali i predložili Vladi Republike Srbije da prenosom prava vlasništva nad poslovnim prostorom ili opremom, ukoliko novčano ulaganje za nju nije mogjće, poveća svoj kapital u Nacionalnoj štedionici i tako na neki način izađemo iz ove situacije, jer Nacionalna štedionica zaista kao i sve ostale banke na ovom tržištu ima i te kako razloga da radi sa državom i država treba da veruje i da ulaže u NŠ, jer to je dobar srpski proizvod", kazao je Stanivuković.

Bojan Stanivuković dodaje da je na skupštini akcionara odlučeno i da se nastavi sa dokapitalizacijom banke i na popunjavanju njenih fondova, kako bi se prevazišle negativne posledice, koje je, kako kaže, medijska hajka imala na Nacionalnu štedionicu. Akcionari Nacionalne štedionice su obnovili pomudu državi da poveća svoje vlasničko učešće u ovoj banci. Ministar finansija i član Upravnog odbora Nacionalne štedionice, Božidar Đelić, nije detaljnije obrazložio šta najviše smeta državi u najnovijoj ponudi organa Nacionalne štedionice. "Nije održiva situacija gde je država Srbija sve nekretnine, sve zaposlene, ime, depozit centralne banke i ključni posao isplaćivanje stare devizne štednje, plus slikanje vrhovnih funkcionera ove države, a da zauzvrat bude svedena na jednog predstavnika, od osam u Upravnom odboru i 10,05 odsto kapitala", rekao je Đelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.