Akcije pojeftinile, dolar se oporavlja

Izvor: S media, 18.Sep.2009, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije pojeftinile, dolar se oporavlja

Globalne akcije su na efektnim berzama u Evropi i Aziji blago pojeftinile, nakon višednevnog uzastopnog rasta do najvišeg nivoa u 11 meseci.

Indikator kretanja cena akcija u 23 industrijski najrazvijenije zemlje - MSCI - oslabio je minimalnih 0,3 odsto, dok je Panevropski indeks - FTSEurofirst 300 - koji meri prosečnu vrednosti deonica najlukrativnijih kontinentalnih kompanija zabeležio pad od 0,2 odsto, a tokijski Nikei indeks 0,7 procenata.

Dolar se donekle oporavio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od prethodnog oštrijeg pada prema većini drugih jakih svetskih valuta i na evropskom tržištu je kotirao iznad 1,47 za evro, što je njegov najniži nivo prema zajedničkoj valuti 16 članica Evropske unije u minulih 12 meseci.

Produžena slabost dolara ogledala se i u padu vrednosti američke valute na oko 1,635 za funtu sterlinga i nešto manje od 1,03 švajcarska franka. Istovremeno je "zelena valuta" razmenjivala za 91,29 do blizu 92 jena.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.