Agrosmart: U Mitrosu samo uslužno klanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrosmart: U Mitrosu samo uslužno klanje

U klaničnoj industriji "Mitros" u Sremskoj Mitrovici, koja je puštena u rad u aprilu ove godine, još nije počela proizvodnja, iako je ranije najavljeno da prve proizvode te fabrike građani mogu da očekuju u maju. Kako je preneo portal Agrosmart, u "Mitrosu", kojeg je u januaru prošle godine kupila austrijska kompanija Girlinger, za sada se samo povremeno radi uslužno klanje za potrebe drugih klanica.

Generalni direktor "Mitrosa" Ramo Adrović potvrdio je da proizvodnja nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još počela.

"Proizvodnja nije počela, ali klanje jeste. Koljemo već šest sedmica, a proizvodnja će početi iduće nedelje", izjavio je Adrović.

Osim uslužnog klanja u "Mitrosu" je nedavno prerađivana slanina koja je uvezena iz Mađarske.

Svečanom otvaranju fabrike u aprilu je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je nakon presecanja vrpce u postrojenju "Mitrosa" rekao da je Vlada Srbije pomogla austrijskog investitora sa 5,3 miliona evra "zbog 300 zaposlenih u fabrici, ali i za oko 700 ljudi s kojima će ta fabrika potpisati ugovore za otkup mesa".

Kako je naveo Agrosmart, do sada su svinje od vojvođanskih poljoprivrednika otkupljivane u minimalnim količinama po cenama nižim od tržišnih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Direktor Mitrosa: Fabrika ima proizvodnju, meso u trgovinama

Izvor: N1 televizija, 24.Jun.2016

Fabrika Mitros u Sremskoj Mitrovici puštena je u rad u aprilu ove godine, a portal Agrosmart preneo je da u njoj još nema proizvodnje. Generalni direktor Mitrosa, Ramo Adrović, rekao je za N1 da je proizvodnja počela pre šest nedelja, kada je počelo klanje, rasecanje i pakovanje svežeg mesa...Portal...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.