Aflatoksin u mlevenoj paprici iz Hrvatske

Izvor: B92, 05.Feb.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aflatoksin u mlevenoj paprici iz Hrvatske

Sarajevo -- Agencija za sigurnost hrane BiH)obavestila je javnost da je u ljutoj tucanoj paprici kompanije Šafram iz Zagreba otkrivena nedozvoljena kolicina aflatoksina B1.

Zbog toga je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede naredilo povlačenje ovog proizvoda, prenosi portal Klix.ba.

Bosanskohercegovačka agencija je kontaktirala generalnog zastupnika za proizvode iz programa Šafram za BiH, firmu "TP Lukas Nakić" u Širokom Brijegu, od koje je saznala da su obavestili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvoznike predmetne robe i sve kupce o hitnom uklanjanju te paprike sa tržišta.

Nadležna inspekcija na terenu vrši proveru, tvrde iz Agencije za sigurnost hrane BiH, a prema dosadašnjim informacijama utvrđeno je da je Šafram, sa sedištem u Banjoj Luci, uvezao sporni proizvod, a "TP Lukas Nakić" ga dalje distribuirao, dodaje se u tekstu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.