Aerodromu nedostaju hotel i pruga

Izvor: B92, Tanjug, 13.Okt.2010, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodromu nedostaju hotel i pruga

Beograd -- Aerodrom "Nikola Tesla" treba da bude proširen hotelskim kompleksom, autobuskim terminalom i višespratnim parkingom.

Zbog privlačenja robe i putnika, aerodrom je neophodno povezati sa odgovarajućim železničkim i drumskim vezama, a da bi se sve to realizovalo potrebno je da se izgrade želežnička, putnička i kargo stanica

Prema studiji "Poskrizni model ekonomskog rasta i razvoja Srbije od 2011-2020", predviđeno je da se aerodromska infrastruktura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unapredi uključivanjem različitih oblika privatnih ulaganja

Kako se navodi u rezimeu publikovane studije, biće potrebno unaprediti infrastrukturu za robni saobraćaj izgradnjom kargo terminala, platforme i piste za kargo avione. Na ovaj način bi Aerodrom "Nikola Tesla" postao važan regionalni, tranzitni putnički i kargo čvor.

Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu bi trebalo da posluži za prihvat turističkih aviona i kao alternativna vazdušna luka aerodromu "Nikola Tesla" i zbog toga je potrebna njegova modernizacija.

Sredstva potrebna za realizaciju svih ovih navedenih projekata iznose 150 miliona evra, navodi se u rezimeu studije o postkriznom modelu ekonomskog rasta Srbije.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.