Adžić najavio rekonstrukciju Petrohemije

Izvor: Blic, Beta, 02.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adžić najavio rekonstrukciju Petrohemije

Upravni odbor HIP Petrohemije Pančevo odlučio je danas da počne restrukturiranje kompanije, izjavio je danas generalni direktor te fabrike Slobodan Adžić.



Adžić je agenciji Beta rekao da će biti osnovan tim koji će činiti članovi tog upravnog odbora, Vlade, Naftne industrije Srbije i sindikata radi izrade programa za restrukturiranje kako bi se održala proizvodnja. Adžić je naveo da je posle sednice Skupštine akcionara i novog Upravnog odbora kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "jasna namera" Vlade da Petrohemija "izađe iz dugova i nastavi rad".

"Kompanija je već pojela svoj kapital i bankrotirala, ali očigledno da Vlada kroz restrukturiranje i nalaženje strateškog partnera želi da pomogne Petrohemiji da opstane" dodao je Adžić.

Adžić je rekao da je "prvi zadatak da se smanji opasnost od naplate 200 miliona evra duga poveriocima i da se dugovi smanje prodajom pojedinih delova kompanije".

"Sledeći korak je pronalaženje strateškog partnera, ali tek pošto se dugovi smanje na podnošljiv nivo", dodao je direktor Petrohemije.

Predlogom restrukturiranja predviđeno je i smanjenje plata i otpuštanje oko 500 radnika uz otpremnine.

Za vreme današnje sednice Skupštine akcionara i Upravnog odbora Petrohemije ispred kapija fabrike protestovalo je oko 200 članova Samostalnog sindikata zahtevajući da se predlog restrukturiranja poništi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.