ATVP na braniku državnog interesa u Petrolu

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Feb.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATVP na braniku državnog interesa u Petrolu

LJUBLJANA - Agencija za tržište vrijednosnih papira (ATVP) odbila je zahtjev ciparske tvrtke Mustand Energy Limited za povlačenjem državnih glasačkih prava u Petrolu. 

Iza zahtjeva ciparske tvrtke stoji češko-slovačka skupina J&T, koja je drugi najveći vlasnik Petrola s gotovo 13 posto udjela, piše Delo.

U listopadu prošle godine Mustand Energy Limited zatražio je od ATVP-a da utvrdi usklađeno djelovanje Slovenskog državnog holdinga, Kapitalske družbe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Banke za upravljanje bankovnim potraživanjima (DUTB), Zavarovalnice Triglav, Sava Re i Telekoma Slovenije. Agencija je odbila zahtjev ciparske tvrtke koju je zastupao odvjetnik Petar Đukić.

Podnositelj ubraja udjele u vlasništvu investicijskih fondova i mirovinskih fondova državnih menadžera u udio Petrolovih državnih vlasnika, iako se ne smatraju osobama koje su povezane s državom kao vlasništvo štediša. Izuzetak vrijedi i za DUTB, koji ima dobar postotak dionica u Petrolu, jer nije dužan preuzeti akt o stjecanju ako stječe udjele na temelju realizacije kolaterala ili konverzije potraživanja u kapital. Bez toga državni vlasnici u Petrolu imaju ukupno 32,2%.

Grupa J&T već neko vrijeme neuspješno pokušava imenovati svog nadzornika u Nadzorni odbor Petrola, budući da država za takvo što još nije pokazala nikakvo razumijevanje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.