ANTIRUSKE SANKCIJE UNIŠTILE EVROPU: Raskol među članicama - Unija pred pucanjem?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2022, 22:45

ANTIRUSKE SANKCIJE UNIŠTILE EVROPU: Raskol među članicama - Unija pred pucanjem?!

Jedinstvo Evrope počelo je da nestaje kao posledica sankcija Rusiji.

Posledice antiruskih sankcija uništile su jedinstvo Evrope. Do ovog zaključka je došao Ksia Venkin, kolumnista kineskog izdanja Global Timesa.

 - U EU ima 27 zemalja članica i očigledno one nisu monolitni blok. Na primer, neke od njih u velikoj meri zavise od moskovskog gasa u smislu uvoza energenata iz Rusije - rekao je  novinar.

Prema njegovom mišljenju, zemlje EU, uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potpisanom sporazumu o smanjenju potražnje za ruskim gasom, teško da će u potpunosti ispuniti svoje obaveze iz sporazuma i da će u budućnosti biti prinuđene da deluju na osnovu sopstvenih potreba.

Rezultirajuće razlike unutar evrozone će na kraju uticati na redosled veće energetske krize u Uniji.

Negativan efekat sankcija protiv Ruske Federacije "dodatno će podeliti i oslabiti Evropu", uveren je Venkin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.