Izvor: B92, 12.Avg.2010, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANEM, NUNS: Vlada da ispuni obavezu

Beograd -- ANEM i NUNS poslali su zahtev Vladi Srbije da ispuni zakonsku obavezu i bez daljih odlaganja imenuje članove Komisije za autorsko i srodna prava.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Nezavisno udruženje novinara Srbije navode da će imenovanja članova Komisije omogućiti nesmetanu primenu zakona u toj oblasti.

ANEM i NUNS su podsetili da je odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima predviđeno osnivanje komisije kao tela ovlašćenog da daje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mišljenje o predlozima tarifa kolektivnih organizacija.

Zakon, koji je usvojen krajem prošle godine, predviđa da se tarifa utvrđuje sporazumno između kolektivnih organizacija sa jedne, i reprezentativnih udruženja korisnika sa druge strane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.