700m umesto 4,5km - BG opštine nikad bliže

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

700m umesto 4,5km - BG opštine nikad bliže

Obrenovac -- Obrenovac i Čukarica su od danas povezani alternativnim putem, koji je u dužini od 700 metara povezao Malu Moštanicu i Rucku.

Predsednici opština Obrenovac i Čukarica Miroslav Čučković i Srđan Kolarić su otvorili put, koji je meštanima skratio put za oko 4,5 kilometara.

Kolarić je rekao novinarima da se sa Čučkovićem pre samo nekoliko meseci dogovorio da se dve opštine povežu alternativnim putem i da je su radovi trajali samo mesec dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Podsetio je da Mala Moštanica pripada opštini Obrenovac, a Rucka opštini Čukarica.

On je rekao da će od Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda tražiti da se taj put proširi u narednom periodu. "Imamo planove da nastavimo da spajamo mesne zajednice na teritorijama naših opština", rekao je Kolarević.

Opština Čukarica je u potpunosti finansirala izgradnju puta, a Kolarević je istakao da je to dobar primer saradnje beogradskih opština za dobrobit građana.

Kolarić je zahvalio gradskim vlastima što su omogućile finansijska sredstva za taj put.

Čučković je podsetio da je 1968. godine ukinut voz "Ćira" koji je povezivao dve opštine i mesne zajednice Rucka i Mala Moštanica.

"Od danas imamo direktnu saobraćajnu vezu, koja predstavlja i alternativni put najvećem klizištu (Duboko) u Evropi, saobraćajnici koja je u lošem stanju. Ona se iz meseca u mesec obnavlja, jer praktično tone prema reci Savi". Čučković je kazao da je zbog toga još značajniji novi put između Male Moštanice i Rucke.

Zahvalio je Skupštini Beograda što je uvela direktne autobuske linije od Bariča, Baričke Reke i Male Moštanice do Beograda i što meštani više ne moraju kilometrima da pešače do prve stnice.

Kako je rekao, opština Obrenovac će učiniti sve da linija GSP-a, a ne Laste, bude na raspolaganju stanovnicima Male Moštanice.

Naveo je da su do sada svi samo obećavali izgradnju tog puta, što je sada i realizovano.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.