10 saveta da izgradite svoje samopouzdanje!

Izvor: Preduzetnik.rs, 14.Nov.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 saveta da izgradite svoje samopouzdanje!

Afirmacije za izgradnju samopouzdanja i samopoštovanja su efikasan način za prevazilaženje strahova kada je Vaša karijera u pitanju. Ovo je naših 10 saveta kako da promenite svoje stavove.

1. Ja sam neustrašiv!

Strah Vas može ozbiljno paralisati.  Dokazujete se i radite na sebi tokom čitavog života. Ne dozvolite sebi da zbog prevelikog straha propustite konkurs za određeni posao jer se plašite da nemate dovoljno znanja za isti.

https://www.facebook.com/edukaplusnis/ >> Pročitaj celu vest na sajtu Preduzetnik.rs <<
2. Budite smireni i mudri.

Hladna glava sve rešava. Budite mudri kada donosite svoje odluke. Ne brzgajte i ne govorite stvari u afektu. To nije odlika kvalitetne ličnosti. Pre nego što bilo šta kažete ili pre nego bilo kakvu odluku donesete merite dva puta pa onda secite.

3. Pozitivna sam osoba svesna svojih kvaliteta.

Pozitivno razmišljanje je jako važno. Kažu kako zračiš tako privlačiš. Zato glava gore i privucite ka sebi pozitivne stvari  jer vredite.

4. Nema prepreka koju ne možete prevazići.

Prepreke možete stvoriti sami sebi u glavi. Svi problemi su rešivi. Samo treba pristupiti problemu na pravi način.

5. Izazovi su šansa za Vaš rast i usavršavanje.

Gledajte na izazove kao na mogućnost da napredujete. „Always face the challenge.“ Budite okrenuti ka rešenjima. Ne dozvolite da Vas prepreke sputavaju.


6. Jedinstven sam i to je moj poklon svetu.

Upravo tako Vi jeste jedinstveni i morate biti svesni toga. Zato prihvatite komplimente jer ih zaslužujete.

7.  Biću bolja verzija sebe jednog dana.

Ono što radite danas Vas određuje u budućnosti. Stalno radite na sebi i onda kada nemate posao. Rad, rad i samo rad. To će Vas afirmisati u budućnosti.Budite uvek okrenuti ka rešenjima.

8. Spreman sam da izmurujem svoje obaveze i zadatke.

Nemojte odlagati svoje obaveze. Ovo je možda jedan od najvažnijih saveta.  Znate koje su Vaše obaveze i izvršite ih na vreme a onda ako ostane vremena radite ono što ste naumili. Poslodavac to ume da ceni.

9. Posao me ispunjava.

Ono čime se bavite Vas određuje kao ličnost. Kao i osoba sa kojom provodite život mora da odgovara Vašem karakteru isto je i sa poslom koji radite. Volite ono što radite, tada svoj posao nećete smatrati poslom već hobijem. I svaki dan će za Vas biti izazov.

10. Ne plašim se grešaka i neuspeha.

Ko radi taj i greši. Zato na greške i neuspehe treba gledati kao na izazov da budete bolji. Samo se najbolji podignu nakon neuspeha. Otkaz ćete svakako u tom momentu smatrati neuspehom. Ali sa druge strane Vas sigurno čeka nešto bolje, bolji kolektiv i bolji uslovi rada. Ovde je nekoliko saveta da li je otkaz ispravna ili pogrešna odluka.

U našem drugom članku možete pronaći još saveta, kako napisati dobar CV i koja su najčešća pitanja na razgovoru za posao.


The post 10 saveta da izgradite svoje samopouzdanje! appeared first on http://preduzetnik.rs.

Nastavak na Preduzetnik.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Preduzetnik.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Preduzetnik.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.