Protesti u svetu za borbu protiv klimatskog zagrevanja

Izvor: Beta, 23.Sep.2022, 21:03

Protesti u svetu za borbu protiv klimatskog zagrevanja

Ekološki aktivisti demonstrirali su danas u više svetskih gradova da ukažu na strahovanja oko efekata globalnog zagrevanja i traže više pomoći za siromašne zemlje pogodjene klimatskim promenama.Pokret "Petak za budućnost" koji je pokrenula švedska aktivistkinja Greta Tunberg pozvao je preko društvenih mreža na koordinisanu akciju i okupljanja od Berlina do Nju Delhija, poslednjeg dana zasedanja 77. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, pod haštagom "PeopleNotProfit".U Berlinu organizatori su rekli da je oko 36.000 ljudi prošetalo centrom grada, dok su lokalne vlasti procenile da ih je bilo 22.000.Demonstranti su mahali transparentima sa rečima kao što je "Vaša politika nas ubija" i "Nema planete B".U Džakarti u Indoneziji policija je okružila demonstrante koji su hodali i skandirali uz ritam bubnjeva.Demonstracije su takodje organizovane u Nju Delhiju, učesnici su mahali šarenim plakatama, a na jednoj je pisalo "Dobrodošli u najzagadjeniji glavni grad".U Francuskoj aktivisti su na kratko blokirali ulaz u prostorije francuske grupe Total Enerdžis u Lionu. Drugi su se takodje okupili u Renu, Strazburu, Grenoblu, Marseju, Monpeljeu i Parizu."Danas hoćemo da kažemo da posle leta klimatskih katastrofa, suša, restrikcija vode i vrućine ne možemo se vratiti u školu kao da se ništa ne dešava", rekao je portparol pokreta Petak za budućnost u Francuskoj Pablo ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Protesti u svetu za borbu protiv klimatskog zagrevanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2022

Ekološki aktivisti demonstrirali su danas u više svetskih gradova da ukažu na strahovanja oko efekata globalnog zagrevanja i traže više pomoći za siromašne zemlje pogodjene klimatskim promenama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.