Nemačka pokreće nuklearke zbog zime

Izvor: B92, 09.Feb.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka pokreće nuklearke zbog zime

Berlin -- Hladni talas primorao Nemačku, koja je prošle godine odustala od proizvodnje električne struje iz atomskih elektrana, da vrati u pogon nekoliko reaktora.

Sibirske hladnoće su dovele do velikog porasta potrošnje struje, što je primoralo operatere nemačke elektro-mreže da ponovo pokrenu atomske elektrane, koje su kao "preventivna mera" stavljene u rezerve, izjavila je portparolka operatera "Tenet".

Nemačka je,posle katastrofalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemljotresa i cunamija u Japanu u martu prošle godine, koji su doveli do isticanja radijacije iz japanske nuklearke "Fukušima", odlučila da postepeno odustane od nuklearne energije do 2022, prenela je agencija AFP.

Osam od 17 nemačkih nuklearnih reaktora odmah je isključeno iz pogona, dok je pet stavljeno u rezerve za slučaj da tražnja električne struje ne može da bude podmirena iz drugih izvora.

Nemačka je u decembru uvozila struju iz Austrije kako bi stabilizovala svoju elektro-režu.
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka zbog zime pokrenula nuklearke

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2012

Hladan talas primorao je Nemačku, koja je prošle godine odlučila da odustane od proizvodnje električne struje iz atomskih elektrana, da vrati u pogon nekoliko reaktora, objavio je danas nemački list 'Handelsblat'.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Nemci nemaju izbora, pale nuklearke

Izvor: B92, 09.Feb.2012

Berlin -- Hladan talas primorao je Nemačku, koja je odlučila da odustane od proizvodnje električne struje iz atomskih elektrana, da vrati u pogon nekoliko reaktora...Sibirske hladnoće su dovele do velikog porasta potrošnje struje, što je primoralo operatere nemačke elektromreže da ponovo pokrenu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.