Ekopedija – dečiji eko časopis

Izvor: Ekologija.rs, 10.Okt.2014, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekopedija – dečiji eko časopis

Gradska uprava grada Pančeva je prva Gradska uprava u Srbiji koja objavljuje i besplatno distribuira dečji časopis namenjen očuvanju životne sredine zabavištancima i deci od prvog do petog razreda u Pančevu i okolnim naseljenim mestima

Gradska uprava grada Pančeva je prva Gradska uprava u Srbiji koja objavljuje i besplatno distribuira dečji časopis namenjen očuvanju životne sredine zabavištancima i deci od prvog do petog razreda u Pančevu i okolnim naseljenim mestima >> Pročitaj celu vest na sajtu Ekologija.rs << (Banatsko Novo Selo, Banatski Brestovac, Jabuka, Ivanovo, Dolovo, Kačarevo, Glogonj, Omoljica i Starčevo). Časopis izlazi 4 puta godišnje i upravo je u završnici jesenji broj Ekopedije.

Doduše, deca ipak “plaćaju” svoj časopis. Tako su prvi broj dobili oni koji su došli u školu sa terapak ili nekom drugom PET ambalažom. Sakupljeni otpad, tj “prihod” od Ekopedije je pokupila JKP Higijena koja će u narednom periodu, školi tj. đacima platiti nadoknadu za ovakav otpad, a deca će od tako prikupljenih sredstava moći da pomognu svom socijalo ugroženom drugaru da ide na školsku ekskurziju ili sl. “Cena” ovog novog broj Ekopedije je 10 plastičnih zatvarača. Svi zatvarači će biti odneti sakupljaču Udruženja paraplegičara Banata koje od prikupljenog novca kupuje polovna invalidska kolica za svoje članove.

Prvi broj časopisa Ekopedija možete prelistati na ovom linku.

Nastavak na Ekologija.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.