Završena prva faza reorganizacije EPS-a

Izvor: Press, 01.Jul.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena prva faza reorganizacije EPS-a

Prva faza reorganizacije Elektroprivrede Srbije (EPS) završena je danas, saopšteno je danas iz te kompanije i istaknuto da je reč o istorijskim promenama u EPS-u koji će ubuduće, umesto 14, imati samo tri celine.
       Prva faza je završena stupanjem na snagu statusnih promena u okviru sistema EPS, a umesto dosadašnjeg organizovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kroz 14 pravnih subjekata, sistem EPS-a od danas funkcioniše sa tri pravna subjekta, navodi se u saopštenju. To su: matično Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije, zavisno društvo Operator distributivnog sistema "EPS Distribucija“ i zavisno društvo "EPS Snabdevanje“. Današnjim statusnim promenama počinje novo poglavlje u organizaciji EPS-a i reč je o istorijskim promenama, ističe se u saopštenju. Nekadašnjih sedam privrednih društava za proizvodnju uglja i električne energije od danas je pripojeno matičnom JP EPS, a četiri privredna društva za distribuciju električne energije pripojeno "Elektrodistribuciji Beograd“ i od danas zajedno čine zavisno društvo Operator distributivnog sistema "EPS Distribucija“. Novim načinom organizacije biće uvedeno jedinstveno upravljanje u sistemu EPS-a i doći će do ujednačavanja procesa i procedura, a poslovanje EPS-a biće transparentnije, efikasnije i profitabilnije. Prema načelima najavljene korporativizacije, uspešnost će se meriti rezultatima, većom efikasnošću i profitabilošću. Ove statusne promene predviđene su Programom reorganizacije EPS-a, na koji je Vlada Srbije dala saglasnost 27. novembra 2014. godine. Druga faza reorganizacije predviđa do leta 2016. godine uspostavljanje prava svojine i prelazak iz statusa javnog preduzeća u status akcionarskog društva. Naredni koraci u korporativizaciji slede, a cilj su uštede i efikasnost poslovanja uz jačanje konkurentnosti i uspešnosti EPS-a.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Završena prva faza reorganizacije "Elektroprivrede Srbije"

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2015

Prva faza reorganizacije "Elektroprivrede Srbije" završena je danas stupanjem na snagu statusnih promena u okviru sistema EPS...Umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata, sistem "Elektroprivrede Srbije" od danas funkcioniše sa tri pravna subjekta, a to su: matično Javno preduzeće...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.