Struja, zbog procedura, neće poskupeti 1. aprila

Izvor: Studio B, 09.Mar.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja, zbog procedura, neće poskupeti 1. aprila

Elektroprivreda Srbije (EPS) još nije uputila Agenciji za energetiku Republike Srbije (AERS) predlog za poskupljenje struje, kažu u Agenciji za Energetiku, što znači da ona neće moći da poskupi 1. aprila.

Nova cena struje, po zakonu o energetici, primenjuje se tek posle odobrenja AERS-a i kada istekne 30 dana od objavljivanja te odluke u Službenom glasniku.

U Agenciji su istakli da kada EPS uputi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zahtev za korekciju cena struje, postupak davanja saglasnosti AERS-a ne mora dugo da traje jer to regulatorno telo redovno prati i analizira situaciju i podatke.

Srbija se aranžmanom sa MMF-om obavezala da od 1. aprila poveća cenu struje za 15 odsto, što podrazumeva i uvođenje akcize na električnu energiju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.