Struja, zbog procedura, neće poskupeti 1. aprila

Izvor: GdeInvestirati.com, 10.Mar.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja, zbog procedura, neće poskupeti 1. aprila

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) još nije uputila Agenciji za energetiku Republike Srbije (AERS) predlog za poskupljenje struje, kažu u Agenciji za Energetiku, što znači da ona neće moći da poskupi 1. aprila.

Nova cena struje, po zakonu o energetici, primenjuje se tek posle odobrenja AERS-a i kada istekne 30 dana od objavljivanja te odluke u Službenom glasniku.

U Agenciji su istakli da kada >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << EPS uputi zahtev za korekciju cena struje, postupak davanja saglasnosti AERS-a ne mora dugo da traje jer to regulatorno telo redovno prati i analizira situaciju i podatke.

Srbija se aranžmanom sa MMF-om obavezala da od 1. aprila poveća cenu struje za 15 odsto, što podrazumeva i uvođenje akcize na električnu energiju.

Antić: Građani će biti blagovremeno obavešteni

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić uputio je danas molbu medijima i javnim poslenicima da ne spekulišu o datumu i visini povećanja cene struje dok takvu odluku ne donesu nadležni organi.

"Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je više puta naglasio da će, imajući u vidu aranžman sa MMF-om, s jedne strane, a težak materijalni položaj naših građana s druge strane, odluka o mogućem povećanju cene tek biti razmatrana", rekao je Antić povodom različitih informacija koje su se pojavile u javnosti o poskupljenju struje.

Prema njegovim rečima, građani će biti blagovremeno obavešteni da li će, kada, i u kom procentu biti povećana cena struje, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Struja jeftina, ali su i primanja mala

Izvor: Politika, 11.Mar.2015, 09:19

Prosečna cena kilovat-časa kod nas je 6,1 evrocenti, bez PDV, i za trećinu je manja od najjevtinijeg kilovat-časa u okruženju..Agenciji za energetiku Srbije ni juče nije stigao zahtev za poskupljenje struje, koji bi trebalo da im uputi Elektroprivreda Srbije, tako da poskupljenja od 1. aprila sasvim...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.