Sistem EPS-a stabilan uz primenu svih mera protiv korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 13:54

Sistem EPS-a stabilan uz primenu svih mera protiv korone

Celokupan sistem Elektroprivrede Srbije funkcioniše stabilno i pouzdano snabdeva strujom građane i privredu uz primenu svih mera u borbi protiv korona virusa, rečeno je danas za Tanjug u EPS-u.

Proizvodni kapaciteti rade 24 časa, uz sve mere zaštite i predostrožnosti.

U EPS-u ističu da su od marta dobar primer sprovođenja mera, kao i da je tako danas kada se najavljuje novi talas epidemije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nije stala proizvodnja otkrivke i uglja, stabilan je rad u termo i hidroelektranama, distributivni sistem je spreman, a ono što je veoma važno, mere zaštite sprovode se striktno.

Rad EPS-a je organizovan tako da se proizvodni procesi odvijaju neometano.

U svim zatvorenim prostorima u okviru EPS-a obavezne su maske i fizička distanca.

Zaposleni su obavešteni o merama koje treba da preduzmu kako bi se zaštitili, o tome gde i kome mogu da se obrate ako primete simptome.

Odgovorni sektori i službe za bezbednost i zdravlje na radu brinu o sprovođenju mera zaštite.

Energetski sistem radi pouzdano sve vreme zahvaljujući dodatnim naporima zaposlenih Elektroprivrede Srbije.

Ni investicioni projekti nisu stali, uprkos epidemiji, navode u EPS-u.

Najveći ekološki projekat u Srbiji na izgradnji sistema za odsumporavanje dimnih gasova u Termoelektrani "Nikola Tesla A" u Obrenovcu dobro napreduje i omogućiće da se emisije sumpor-dioksida smanje 10 puta.

Ovaj projekat doprineće boljim uslovima zaštite životne sredine, kao i produžetku rada najveće EPS-ove termoelektrane TENT A.

Sistem EPS-a, kažu, besprekorno funkcionisao tokom vanrednog stanja, a tako je i sada i nema opuštanja.

"Ljudski životi su najvredniji, jer ljudi čine ovaj energetski sistem najvećim u Srbiji. Obezbeđena su zaštitna sredstva i strogo se pridržava mera kojima se štiti zdravlje radnika", poručuje EPS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.