Potrošnja struje veća nego u vreme gasne krize

Izvor: Blic, 20.Feb.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrošnja struje veća nego u vreme gasne krize

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS)saopštila je danas da očekuje rast potrošnje struje u narednom periodu, jer je "ovih dana potrošeno više od 140 miliona kilovat-sati".

Najveća potrošnja ikada zabeležena u istoriji EPS-a, od 25. januara do 3. februara, bila je veća nego i u vreme "gasne krize" 2009, navedeno je u saopštenju

Kako je saopšteno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove godine je na prosečnoj dnevnoj temperaturi od minus četiri stepena Celzijusa dnevno trošeno čak 150,8 miliona kilovat-sati.

"Dnevna potrošnja električne energije u Srbiji poslednjih nekoliko dana prelaze i 140 miliona kilovat-sati, a narednih dana se sa zahlađenjem očekuje i dalji rast potrošnje", saopštilo je to preduzeće. Kako su naveli, iako su povoljnije vremenske prilike, a zimski dani manje hladni nego u januaru 2009. godine, potrošnja struje nikad nije bila veća.

Tokom ledenih dana "gasne krize" od 4. do 13. januara 2009. godine, na desetodnevnoj prosečnoj temperaturi nižoj za dva stepene Celzijusa, odnosno prosečnoj od minus šest stepeni trošeno je manje struje, i to u proseku 149,1 milion kilovat časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.