Potrošnja struje smanjena, restrikcije nisu u planu

Izvor: S media, 11.Feb.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrošnja struje smanjena, restrikcije nisu u planu

"Elektroprivreda Srbije“ saopštila je danas da je zbog mera štednje u privredi dnevna potrošnja električne energije smanjena za sedam miliona kilovat-sati i da restrikcije, za sada, za građane nisu planirane.

EPS navodi i da su poslednje mere Vlade da se isključe industrijski potrošači koji nisu od vitalnog značaja urodile su plodom, "tako da je potrošnja električne energije počela da opada". >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Vladina mera da se svi prekogranični prenosni kapaciteti stave na raspolaganje EPS-u "omogućiće da EPS u narednim danima zadrži visok nivo uvoza neophodne električne energije".

Beograd: Neophodna maksimalna štednja struje

Neradan dan 17. februar, 13. i 14. rade samo firme koje moraju

Pogledajte: Najavljuju restrikcije, a noćna rasveta gori i danju

U saopštenju se navodi i da se uočavaju početni efekti smanjenja potrošnje električne energije i u domaćinstvima.

"Ti efekti su za sada mali, ali su dobar pokazatelj da su apeli koji su upućivani poslednjih dana najzad počeli da donose rezultate", dodaje se u saopštenju.

EPS je, takođe, uzrazio očekavanje i da se poboljšanje rezultata u tom smislu nastavi, a posebno se zahvalio građanima koji su se odazvali pozivu da smanje potrošnju, kao i najvišim državnim zvaničnicima koji su uputili apel za racionalno trošenje struje.

"Iako je situacija i dalje veoma teška i opterećena i događajima kao što je iskliznuće lokomotive i vagona iz šina, za sada je sve pod kontrolom i restrikcije električne energije za građane nisu u planu", navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.