Popust od 30 odsto za struju u februaru za štediše

Izvor: S media, 13.Feb.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popust od 30 odsto za struju u februaru za štediše

Generalni direktor EPS Dragomir Marković saopštio je da je usvojena odluka o popustu od 30 odsto na mesečni račun za električnu energiju za februar i da je osnovni motiv za donošenje te odluke bila namera da se građani podstaknu da i dalje štede električnu energiju.

Struja iz tranzita za potrebe Srbije

Tadić: Štedite struju! (VIDEO)

SNS: Vlast krije da su počele restrikcije struje (VIDEO)

Popust se odnosi na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sve potrošače koji su ostvarili prosečnu dnevnu potrošnju struje za najmanje 15 odsto nižu od prosečne dnevne potrošnje u januaru.

Marković je ponovio da će inicijativa predsednika Srbije Borisa Tadića o popustu od 100 odsto za socijalno najguroženije stanovništvo u Srbiji biti poštovana.

Tim popustom će, kako je istakao, biti obuhvaćeno oko 102.000 najsiromašnijih potrošačca koji će biti oslobođeni plaćanja računa za struju za februar.

Marković je poručio da je elektroenergetski sistem Srbije stabilan i da je za naredna dva-tri dana obezbeđeno dovoljno električne energije za potrošače u Srbiji.

On je naveo da su ovih dana ostvarene ukupne uštede od oko 5,4 odsto, od čega oko četiri odsto zahvaljujući smanjenju rada privrede, a oko jedan odsto zahvaljujući smanjenju potrošnje građana.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.