Podnet zahtev za poskupljenje struje, ali ne i gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2010, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podnet zahtev za poskupljenje struje, ali ne i gasa

BEOGRAD -

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da Javno preduzeće "Srbijagas" nije podnelo zahtev za poskupljenje gasa Agenciji za energetiku, kao što je ranije danas bilo rečeno na konferenciji za novinare.

"Agenciji za energetiku nije dostavljen zahtev za korekciju cene gasa od "Srbijagasa", kako je bilo rečeno", navelo je u saopštenju Ministarstvo.

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Nikola Rajaković je u razgovoru sa novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u resornom ministarstvu ranije danas rekao da su "Elektroprivreda Srbije" (EPS) i javno preduzeće "Srbijagas" podneli Agenciji za energetiku zahteve za poskupljenje struje i gasa.

Rajaković, koji je i šef vladine radne grupe za sigurno snabdevanje energentima, rekao je da će grejna sezona u Srbiji početi na vreme, odnosno 15. oktobra, ali je ukazao na niz problema sa kojima se toplane suočavaju, zbog čega je neophodna saradnja svih učesnika u tom poslu.

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković izjavio je ranije u intervjuu Tanjugu da će EPS do kraja ove godine zatražiti drugo poskupljenje struje u 2010, koje neće biti veće od 10 odsto, jer je cena struje u Srbiji među najnižima u Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.