Obradović: Restrikcija neće biti jer je država stala iza Elektroprivrede Srbije!

Izvor: Press, 09.Okt.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Restrikcija neće biti jer je država stala iza Elektroprivrede Srbije!

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović izjavio je večeras da restrikcija struje neće biti, kao i da će EPS uplatiti deo profita koji je ostvario u budžet Srbije.
"Restrikcija neće biti jer je država stala iza Elektroprivrede Srbije", rekao je u emisiji "Jedan na jedan " na RTV Obradović dodajući da je država toj kompaniji pomogla da što pre sanira posledice katastrofalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poplava

Navodeći da ne treba biti "doktor energetike" kako bi se znalo da je Srbija energetski zavisna, on je naveo da EPS ima spremne dopunske kapacitete, da osposobljavanje pogona ide brže nego što je planirano...
"Uradilo smo 100 odsto, sve što bi ozbiljna Elektroprivreda uradila kako bi bila spremna", rekao je Obradović dodajući da restrikcija nije bilo ni u vreme najvećih poplava, kao i da su EPS i država pokazali ozbiljnost.

Na pitanje da li će i koliko EPS uplatiti u budžet, ali i da prkomentariše analizu Fiskalnog saveta da i pored ostvarne dobiti nije bio likvidan da u budžet uplati pripadujući dobit, Obradović je rekao da će ta kompanija ispuniti sve svoje zakonske obaveze te da će uplatiti onaj deo profita koji je je ostvario u budžet Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:
Amfilohije: Na Balkanu ekspresno raste neotomanizam!
LEP POTEZ: Vuk Bojović dobio ulicu u Jagodini!
HIRURG ODGOVORIO: Nikome ne smetaju gole guzice i klozetski selfiji?
   
On je naveo da je granica pomerena sa 50 na 70 odsto tog profita tako da će EPS uplatiti više od milijardu dinara.
Ponavljajući da poskupljenja struje neće biti Obradović je rekao da je EPS 100 odsto državna firma i mora da ispuni svoju socijalno odgovornu ulogu koju shvata ozbiljno.
"Mi smo državna firma, javno preduzeće", rekao je Obradović podsećajući da je EPS mogao milijarde da uloži u modernizaciju da je ekonomski funkcionisao poslednjih godina i da je naplaćivao ekonomsku cenu struje.

On je istakao i da prvi put u istoriji moderne Srbije konačno postoji politička volja da se EPS reformiše.
"Sada se stvorila prilika da se EPS promeni", rekao je Obradović dodajući da je firma stabilna i da je preživela otvaranje tržišta.

On je ocenio i da EPS mora da bude profitabilan kako bi privukao manjinskog partnera dodajući da je ideja vlade da ta kompanija bude u većinskom vlasništvu države, profitabilna, efikasnija i veoma atraktiva.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Obradović: Restrikcija struje neće biti, sanirali smo sve posle poplava

Izvor: 24sata, 09.Okt.2014

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović izjavio je večeras da restrikcija struje neće biti, kao i da će EPS uplatiti deo profita koji je ostvario u budžet Srbije...- Restrikcija neće biti jer je država stala iza Elektroprivrede Srbije - rekao je u emisiji ''Jedan na jedan...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.