Obradović: Godina promena i investicija za EPS

Izvor: Beta, 04.Jan.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Godina promena i investicija za EPS

BEOGRAD, 4. januara 2015. (Beta) - Elektroprivreda Srbije (EPS) će u 2015. početi ulaganje u novu termoelektranu posle više od 25 godina i promeniti organizaciju tako da uštedi najmanje 36 miliona evra godišnje, izjavio je direktor EPS Aleksandar Obradović.

On je u intervjuu agenciji Beta rekao da je Vlada Srbije usvojila plan reorganizacije u kojem je ideja da se grupišu proizvodna i distributivna preduzeća. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<

"Prvi test je 1. jula, kada bi sva ta preduzeća trebalo da budu stavljena pod jednu kapu u okviru EPS. Do tada sve proizvodne firme moraju da funkcionišu u sklopu EPS-a i biće ukinuta kao zavisna preduzeća i sve distributivne kompanije moraju da počnu da posluju u okviru operatera distrubutivnog sistema", rekao je Obradović.

On je dodao da neće biti promena kod EPS snabdevanja, koji će ostati firma u okviru EPS-a.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.