Obradović: EPS-u je hitno potrebno 50 milijardi dinara

Izvor: Blic, 07.Feb.2013, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: EPS-u je hitno potrebno 50 milijardi dinara

Elektroprivredi Srbije (EPS) je hitno potrebno zaduženje od 50 milijardi dinara ili bi kompanija već krajem marta mogla da ode u stečaj, izjavio je danas v.d. generalnog direktor EPS-a Aleksandar Obradović.

Obradović je, na konferenciji za novinare, apelovao na Upravni Odbor EPS-a da što pre zakaže sednicu odbora na kojoj treba da bude odobreno zaduživanje kompanije za 50 milijardi dinara i donošenje odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o osnivanju javnog snabdevača i operatora distributivnog sistema.

- Zaduživanje EPS-a je jedini način da se izbegne blokada računa što vodi u bankrot kompanje - kazao je Obradović.

Obradović: Nema animoziteta između mene i Markovića

Aleksandar Obradović

On je rekao da nema objašnjenje za ponašanje predsednika UO EPS-a Ace Markovića koji odlaže zakazivanje te sednice, istakavši da to pokazuje da je ovakav način upravljanja EPS-om neodrživ.

- Ne radi se o ličnom animozitetu između mene i Markovića niti u tome vidim politički problem, već samo neophodnost da se poštuje zakon o energetici i zaključak Vlade Srbije iz novembra prošle godine koji predviđa polazne osnove za reorganizaciju EPS-a - kaže Obradović.

On je naglasio da je u septembru, kada je preuzeo upravljanje EPS-om zatekao katastrofalnu situaciju u kompaniji, što je posledica neefikasnog rada prethodnog rukovodstva i vođenja neadekvatne politike preko te kompanije, koja za prošlu godinu očekuje gubitak od 33 milijarde dinara.

Povezane vesti: EPS spreman da obezbedi dovoljno struje tokom zime EPS tvrdi da je struja obračunata po zakonu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS-u nedostaje 50 milijardi dinara

Izvor: RTS, 07.Feb.2013

Elektroprivredi Srbije hitno potrebno zaduživanje od 50 milijardi dinara, ili će se otvoriti put ka stečaju kompanije krajem marta, rekao vršilac dužnosti generalnog direktora EPS Aleksandar Obradović. ..Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović rekao je da je Elektroprivredi...

Nastavak na RTS...

EPS-u preti stečaj

Izvor: Politika, 07.Feb.2013

Prvi čovek ovog javnog preduzeća Aleksandar Obradović tvrdi da lični animozitet i politička previranja između SNS-a i SPS-a ne mogu biti razlog da predsednik UO Aca Marković (SPS) ne sazove sednicu..Elektroprivreda Srbije bi krajem marta ili početkom aprila mogla da ode u stečaj ukoliko pod...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.