Nova trafostanica u industrijskoj zoni Kragujevca

Izvor: RTS, 03.Sep.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova trafostanica u industrijskoj zoni Kragujevca

U industrijskoj zoni Sobovica-Lužnice u Kragujevcu završava se izgradnja trafostanice od 35 kilovolti, koja će snabdevati Simensovu fabriku za proizvodnju delova za šinska vozila i Tehnološki park MAJND grupe.
U gradnju je uloženo 260 miliona dinara, rekao je vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, a tu investiciju zbog strateškog značaja realizuju država, lokalna samouprava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Elektroprivreda.

"Postojeća fabrika Milanović u sklopu sa Simensom ovde pravi veliku fabriku, ta velika fabrika je mnogo bitna ne samo za Kragujevac, bitna je za Srbiju, i kao što smo ispratili ovaj projekat tako ćemo ispratiti svaki projekat u Srbiji koji donosi bolje u Srbiji, koji donosi bolje sutra za republiku Srbiju i za građane republike Srbije," rekao je Milorad Grčić v.d. direktora JP EPS.
Ivan SAVČIĆ, direktor Sektora za investicije, objašnjava:
„Ova investicija je namenjena pre svega za napajanje budućeg industrijskog parka, znači povećan i pospešen razvoj privrede, a takođe izgradnjom ove trafostanice mi rešavamo naponske prilike u okolnim selima".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.