EPS: nije dogovorena isplata pozajmice zaposlenima

Izvor: Politika, 05.Feb.2014, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: nije dogovorena isplata pozajmice zaposlenima

BEOGRAD – Isplata pozajmice od 50.000 dinara zaposlenima u EPS-u nije dogovorena i to nije prioritetan zahtev sindikata EPS-a, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Odluka o isplati pozajmice nije doneta na sastanku sindikata EPS-a i poslovodstva i zahtev za isplatom pozajmice je poslednji od svih koje traži sindikat EPS-a, navode u toj kompaniji.

Sindikat EPS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ima ozbiljne zahteve, kažu, kao što su omogućavanje uslova i sredstava za rad i uključenje tog sindikata u pregovore o izmenama zakona o radu, stečaju i privatizaciji, i zbog toga ne žele da se pričom u medijima o pozajmici njihovi zahtevi i najava generalnog štrajka banalizuje.

Sindikat je čak spreman i da odustane od zahteva za isplatom pozajmice, ako se ispune svi ostali njihovi zahtevi.

Osim sastanka sa poslovodstvom EPS-a, sindikat EPS-a je pre četiri dana imao i sastanak u Vladi Srbije sa ministrima Zoranom Mihajlović i Lazarom Krstićem, i tada je, kako je saopšteno, postignut dogovor po pitanju 80 odsto zahteva sindikata.

Razgovori u Vladi će biti nastavljeni i danas popodne, jer na prošlom sastanku nisu prihvaćeni zahtevi sindikata o isplati pozajmice i da se zaposleni u EPS-u izuzmu od primene Zakona o ograničenju zarada u javnom sektoru.

Na prošlom sastanku u Vladi je dogovoreno da se sindikat EPS-a uključi u razgovore o izradi zakona o radu, stečaju i privatizaciji, kao i da se prevaziđu prepreke koje proizlaze iz Zakona o javnim nabavkama, jer EPS mora da ima dovoljne količine opreme da bi mogao da funkcioniše.

Dogovoreno je i da se radnici koji su angažovani na poslovima u EPS-u preko nekih uslužnih preduzeća, koja su ranije izdvojena iz EPS-a, vrate u sastav kompanije, radi smanjenje troškova.

objavljeno: 05.02.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.