EPS: Staklara još nije platila deo dug za struju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Staklara još nije platila deo dug za struju

Srpska fabrika stakla iz Paraćina do danas nije ispunila dogovor o plaćanju dela duga za utrošenu električnu energiju, rečeno je agenciji Beta u Elektroprivredi Srbije (EPS). Kako je naglašeno u EPS-u, Ministarstvo rudarstva i energetike i "EPS Snabdevanje", u dogovoru sa Ministarstvom finansija zajednički danas rade na proveri razloga za neuplaćivanje dela duga.

"Ako se utvrdi da nema opravdanih razloga za to što Staklara nije uplatila deo duga, pristupiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se merama koje su ranije dogovorene sa menadžmentom Staklare", kazali su u EPS-u.

Podsetili su i da je 17. jula na sastanku predstavnika "EPS Snabdevanja" sa menadžmentom Staklare dogovoreno je da ovo paraćinsko preduzeće uplati deo duga do kraja jula, a u suprotnom sledi postupak kojim će 1. septembra Staklari biti isključena električna energija.

Staklara je do 3. avgusta, kako je regulisano protokolom, trebalo da plati deo od 698 miliona dinara koliko duguje za gas i oko 200 miliona dinara, koliko duguje za električnu energiju, a da kompletna dugovanja isplati do 27. avgusta.

Bilo je planirano da ako do 3. avgusta dogovorena sredstva budu uplaćena, račun fabrike, koji je blokirao "Srbijagas", bude deblokiran.

Staklaru, koja ima oko 850 radnika, je za 35 miliona evra, marta 2012. godine, od Srbijagasa kupio konzorcijum "Glas industri" na čijem čelu je bugarski bankar Cvetan Vasilev čije izručenje od Srbije zahtevaju državni organi Bugarske.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.