EPS: Netačne tvrdnje URS o duplim računima za struju

Izvor: Blic, 01.Sep.2013, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Netačne tvrdnje URS o duplim računima za struju

Elektoprivreda Srbije (EPS) je danas demantovala tvrdnju portparola Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Marka Selakovića da su građani dobili duple račune za struju utrošenu u julu.

EPS je u saopštenju naveo da su tvrdnje portparola URS "netačne" i poručio da građani nisu oštećeni.

Portparol URS je na današnjoj konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naveo da je neophodno u računima za avgust razjasniti to što su pojedina domaćinstva dobila duple račune za struju u julu.

URS je upozorio na "alarmantno stanje" energetike Srbije i zatražio hitne mere jer, kako je naveo Selaković, "bolji dokaz od dva računa zašto je restruktuiranje javnih preduzeća neophodno, nije potreban".

EPS je naveo da građani nisu dobili dva računa za julsku potrošnju, već jedno obaveštenje sa uplatnicom za eventualna dugovanja ili preplatu za električnu energiju utrošenu do 1. jula, i jedan obračun električne energije potrošene u julu.

EPS je u saopštenju naveo da su kupci električne energije tokom avgusta dobili obaveštenje o stanju računa 31. jula, odnosno obaveštenje o tome da li i koliko duguju za struju utrošenu do 1. jula, ili o tome da li su i koliko ranije platili više.

To obaveštenje su dobili od distribucije koja ih je snabdevala do 1. jula. Za informacije, uplate i reklamacije kupci mogu da se obrate na šalterima distribucija, naveo je u saopštenju EPS.

U saopštenju je podsećanje da je kupcima koji duguju omogućeno da do 30. novembra ove godine sklope sporazum o reprogramiranju duga pod ranije objavljenim uslovima.

Pročitajte još: URS: EPS pod hitno da ispravi duple račune za struju Proverite brojilo: Možda plaćate za struju više nego što trošite

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS: Nema duplih računa za struju

Izvor: Akter, 01.Sep.2013

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da nisu tačni navodi o duplim računima za struju i da građani nisu oštećeni

Nastavak na Akter...

EPS: URS laže, građani nisu oštećeni

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2013

Elektroprivreda Srbije (EPS) je demantovala tvrdnju portparola Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Marka Selakovića da su građani dobili duple račune za struju utrošenu u julu. ..Foto: Ilustracija  ..EPS je u saopštenju naveo da su tvrdnje portparola URS "netačne" i poručio da građani nisu oštećeni... ..Portparol...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.