DS: Zaustaviti javne nabavke za promenu logoa EPS

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Zaustaviti javne nabavke za promenu logoa EPS

Demokratska stranka zatražila je danas da se zaustavi "štetan i protivzakonit" proces javnih nabavki za konsultantske usluge za novi vizuelni identitet EPS-a, ocenjujući da je to nenamensko trošenje novca i da postoji mogućnost korupcije.

Ministar privrede vlade u senci DS Ivan Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da je EPS za tu javnu nabavku predvideo 40 miliona dinara iz svog budžeta, uprkos činjenici da su i MMF i Fiskalni savet ocenili da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << to javno preduzeće jedna od najvećih pretnji fiskalnoj stabilnosti.

"Ko pri zdravom razumu misli da se fiskalna stabilnost Srbije i uslovi poslovanja EPS-a poboljšavaju promenom vizuelnog identiteta, promenom vrste logoa i boje koverte u kojoj će građani dobijati račun, koji su akcizom pre dva meseca uvećani za 15 odsto", rekao je Stefanović i upitao koji su finansijski efekti ove javne nabavke.

On je naveo i da su kriterijumi za dodelu javne nabavke takvi da se 60 procenata odnosi na kvalitet ponuđenog programa, a 40 na cenu, te da je moguće da nadležni tim subjektivno proceni da je određeni program bolji, bez obzira na njegovu cenu.

"To ukazuje na mogućnost korupcije, unapred dogovorenih načina plasmana te javne nabavke", naveo je Stefanović, navodeći da demokrate zato traže da se zaustavi proces javne nabavke za konsultantske usluge za novi vizuelni identitet u EPS-u.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stefanović: Javna nabavka za vizuelni identitet EPS-a problematična

Izvor: Beta Video, 21.Avg.2015

BOEOGRAD - Ministar privrede vlade u senci DS-a Ivan Stefanović je rekao oko predviđene javne nabavke postoji još problema, i da subjektivnom procenom tima koji će dodeljivati posao svaka ponuda može da bude procenjena kao najbolja.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.