DS: Vlada treba da obavesti građane o planovima za resurse Srbije

Izvor: RTS, 27.Jul.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vlada treba da obavesti građane o planovima za resurse Srbije

Demokratska stranka saopštila je da Vlada treba da predoči građanima planove u vezi sa strateškim resursima Srbije, poput EPS-a, PKB-a, Komercijalne banke, umesto što to, kako kažu, čine predstavnici međunarodnih institucija.
Kako navode iz DS-a, Vlada govori o preciznom planu koji, međutim, nije iznela pred građane, već umesto toga predsednica Vlade Ana Brnabić u SAD "priča o uspesima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade koju je vodio Aleksandar Vučić i sakriva se iza izjava predstavnika MMF-a". 
"Građani Srbije moraju znati da li je i kome strateški resurs EPS nuđen od strane Aleksandra Vučića tokom međunarodnih sastanaka koje je imao? I zašto je nuđen? Demokratska stranka smatra da građani Srbije moraju znati da konsultanti već godinama pripremaju Komercijalnu banku ad Beograd za prodaju. Zašto? Zbog čega se sprema prodaja PKB-a?", kažu iz DS. 
Dodaju da se oštro protive prodaji strateških resursa Srbije, jer, smatraju, ukoliko se oni izgube, izgubljena je i sposobnost samostalnog vođenja ekonomske politike.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Orlić: DS da ne brine o resursima

Izvor: RTS, 27.Jul.2018

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić poručio je članovima DS-a da bez potrebe brinu o strateškim resursima Srbije, jer su, kaže, tokom svoje vladavine uspeli da rasprodaju i opljačkaju sve što su dohvatili. . U saopštenju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.