DRI: EPS je najveći generator industrijskih optadnih voda u Srbiji

Izvor: Beta, 06.Feb.2023, 17:41

DRI: EPS je najveći generator industrijskih optadnih voda u Srbiji

Elektroprivreda Srbije (EPS) je najveći generator industrijskih otpadnih voda u Srbiji, ponovo je danas saopštila Državna revizorska institucija (DRI).Po podacima Agencije za zaštitu životne sredine, 2020. godine je ispušteno 3,6 milijardi kubika indistrijskih otpadnih voda, a od toga je EPS ispustio 3,5 milijardi kubika, odnosno više od 95 odsto, navela je DRI demantujući tvrdnje EPS -a da to preduzeće nije najveći generator industrijskih otpadnih voda.EPS se oglasio povodom nedavno objavljenog izveštaja DRI o reviziji svrsishodnosti poslovanja "Upravljanje industrijskim otpadnim vodama" u kojem je navedeno da je EPS najveći generator inustrijskih otpadnih voda.Kako su utvrdili državni revizori, EPS nije izgradio postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Termoelektrane "Nikoa Tesla" (TENT B) kod Obrenovca, pa se otpadne vode ispuštaju bez prečišćavanja u Savu i rizik su po životnu sredinu.U EPS-u su ocenili da rad TENT-a B ne utiče na kvalitet Save i da je uzvodno i nizvodno od termoelektrane ekološki status te rek dobar.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DRI: EPS jeste najveći generator industrijskih optadnih voda u Srbiji

Izvor: Radio 021, 06.Feb.2023

Elektroprivreda Srbije (EPS) je najveći generator industrijskih otpadnih voda u Srbiji, ponovo je saopštila Državna revizorska institucija (DRI).

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.