Smrtonosne ulične trke u američkim gradovima

Izvor: Beta, 14.Maj.2021, 07:37

Smrtonosne ulične trke u američkim gradovima

Kada se Džej Sanford, 52-godišnja majka dvoje dece, 21. novembra vozila kući, "frizirani" automobil "dodž čelender" koji je učestvovao u uličnoj trci, naleteo je na njen automobil i ubio je u predgrađu Atlante.To je bio povod za donošenje zakona koji zahteva zatvorsku kaznu za sve osuđujuće presude zbog uličnih trka.Širom Amerike ilegalne trke su naglo postale popularne tokom pandemije koronavirusa, a teških posledica ima od Džordžije i Njujorka, do Novog Meksika i Oregona.Ulični trkači blokiraju ulice, čak i važne međugradske puteve da policija ne bi mogl da dodje dok izvode vratolomije, često popularisne video-snimcima na interneetu. Mnogobrojna vozila, od olupina za otpad, do vrhunskih sportskih modela, tutnje gradskim ulicama, kroz industrijske četvrti i seoskim putevima.Stručnjaci kažu da su to podstakle TV emisije i filmovi koji već decenijama veličaju ulične trke, olakšane time što su ograničenja tokom pandemije ispraznila ranije zakrčene ulice i puteve.Uz to, tokom pandemije strastveni ljubitelji brzih automobila imaju vremena da ih modifikuju i prikažu, rekla je Tami Eglston, sportski psiholog koja kaže da i sama učestvuje u trkama, doduše samo u legalnim."Tokom pandemije, dok smo odvojeni od drugih ljudi, mislim da su se mnogi jače povezali sa svojim interesnim grupama", rekla je Eglston koja je šefica Univerziteta Mekendri u ...
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ilegalne ulične trke postale popularne tokom pandemije, nadležni za veće kazne

Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2021

Kada se Džej Sanford, 52-godišnja majka dvoje dece, 21. novembra vozila kući, "frizirani" automobil "dodž čelender" koji je učestvovao u uličnoj trci, naleteo je na njen automobil i ubio je u predgrađu Atlante.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.