Izvor: Danas, 21.Jan.2016, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Run D.M.C. - prvi reperi sa Gremijem za životno delo

Santa Monika - Rep sastav Run D.M.C. postao je prvi koji je dobio Gremija za životno delo. Ovo specijalno priznanje dobijaju Deril "DMC" Mekdanijels, pokojni DŽejson "DŽem Master DŽej" Mizel i DŽozef "Reverend Run" Simons.

 Simons je prvi iskazao iznenađenje na Tviteru i rekao da je bio "šokiran" kada je saznao da će oni biti prvi reperi koji dobijaju to priznanje. Run D.M.C. je bila prva rep grupa koja je postigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da ima zlatni album i da bude nominovana za Gremi nagradu. NJihov album "King of Rock" iz 1985. godine postao je prvi platinasti album nekog rep izvođača. Specijalna ceremonija dodele Gremi životnih nagrada biće održana na proleće, a pored Run D.M.C. dobitnici su i Rut Braun, Herbi Henkok, grupa Jefferson Airplane, Linda Ronštad, salsa pevačica Selija Kruz i R&B kolektiv Earth, Wind and Fire.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.