Robot koji rešava Rubikovu kocku za sekundu

Izvor: B92, 26.Jan.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robot koji rešava Rubikovu kocku za sekundu

Nakon robota Dip Blu, koji je 1997. godine uspeo da porazi ruskog šahovskog velemajstora Garija Kasparova, na red je došao robot koji munjevitom brzinom rešava Rubikovu kocku.

Kako prenosi Dejli mejl, softverski inženjeri Džej Flatlend i Pol Rouz iz Kanzas Sitija, u Misuriju, napravili su malog robota koji uspeva da za tačno 1,047 sekundi reši šarenu slagalicu, što se može videti na snimku postavljenom na Jutjubu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Flatlend i Rouz su najavili da će pokušati da podvig robota upišu u Ginisovu knjigu rekorda. Zasad Ginisov rekord u rešavanju Rubikove kocke drži student sa Floride, koji je prošlog novembra uspeo da poslaže sve boje slagalice za 2,39 sekundi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) NAJTEŽA ŠARENA SLAGALICA: Ovaj robot može da reši Rubikovu kocku za sekund

Izvor: Kurir, 26.Jan.2016

Nakon robota "Deep Blue" koji je 1997. godine uspeo da porazi ruskog velemajstora Garija Kasparova, na red je došao robot koji munjevitom brzinom rešava Rubikovu kocku...Novembra prošle godine, na river Hil Fol takmičenju u Merilendu, Lukas Eter (14), uspeo je da složi Rubikovu kocku 3x3 za samo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.