Matador ponovo pred beogradskom publikom

Izvor: Blic, 01.Mar.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matador ponovo pred beogradskom publikom

Jedan od najtraženijih live act izvođača, Matador, nastupiće u subotu, 3. marta u Belexpocentru. To će biti njegov treći nastup u Beogradu, za dve godine. Pored ovog irskog producenta i di-džeja, kao podrška, na bini će se naći mladi predstavnici domaće elektronske scene Ilija Đoković, Nikola Mihailović i Roxa.

Gavin Lynch, koji stoji iza projekta Matador, odrastao je uz muziku izvođača kao što su Stevie Wonder i Diana Ross i bendova poput Guns N' Roses i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oasis, a jedan od njegovih omiljenih albuma je „Dark Side of the Moon“ grupe Pink Floyd. Elektronsku muziku otkrio je veoma rano, slušajući mikseve Dave Clarke-a i Richie-ja Hawtin-a. Ubrzo se zaljubio u novootkriveni zvuk i u šesnaestoj godini kupio je prvi gramofon.

Ovaj strastveni kolekcionar ploča di-džej karijeru počeo je u malim klubovima u Irskoj. Posle nastupa velikih svetskih zvezda (Richie Hawtin, Jeff Mills i Groove Armada) u rodnom Dablinu, shvatio je da želi da se bavi muzičkom produkcijom i upisao je studije za inženjera zvuka. Znanje koje je stekao pomoglo mu je da se otisne u produkcijske vode, a specifičan tehno zvuk i dobre tehničke veštine učinile su da njegov talenat brzo bude prepoznat, pa je mali klub u Dablinu zamenio žurkama na Ibici.

U 2014. godini proglašen je za najboljeg live izvođača na Ibici, a dve godine kasnije pokrenuo je sopstvenu izdavačku kuću „Rukus“, koja je debitovala EP izdanjem „The Enemy“. Na tom projektu je sarađivao sa čikaškom legendom Felix-om Da Housecat-om. Dobitnik je DJ Awards za najbolji Electronic Live Performer 2016. godine, a njegovo ime prisutno je na listi najboljih koji objavljuje Resident Advisor.

- Didžejing je nešto čemu se nisam toliko posvećivao neko vreme, ali vratiću se u budućnosti. Produkcija i live nastup meni idu ruku uz ruku. Volim publiku, putovanja i da upoznajem nove ljude. Ima nečeg posebnog kada uz sve to još i puštate svoju muziku. Na kraju se sve svodi na to - prezentovanje svoje muzike, to je moja prva ljubav - rekao je Matador u intervjuu za DJMag.

Karte za beogradski live nastup Matadora (lokacija je zbog lošeg vremena iz Depoa prebačena u Belexpo), u produkciji Blender-a, koštaju 1.290 dinara za parter i 1.790 dinara za VIP.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.