Uručeni sertifikati Romima za uspešno opismenjavanje

Izvor: Studio B, 15.Dec.2011, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeni sertifikati Romima za uspešno opismenjavanje

U zdanju Starog dvora Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika, uručio je danas sertifikate odraslim Romima i Romkinjama iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja „Gazela" koji su uspešno završili kurs opismenjavanja.

U okviru projekta koji sprovode Građanske inicijative, a finansira grad Beograd, 14 studenata je u protekla dva meseca radilo sa 40 odraslih Roma i Romkinja iz Barajeva, Rakovice, Makiša, Mladenovca i Boljevca, naučili ih da pišu štampanim slovima, potpišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se, pročitaju jednostavne rečenice i samostalno popune jednostavne obrasce. Studenti će nastaviti rad sa njima dva puta mesečno u narednih osam meseci, koliko je predviđeno trajanje projekta.

Uručivanju sertifikata prisustvovali su i Darko Božić, član Gradskog veća, Vladan Đukić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, i Miljenko Dereta, direktor Građanskih inicijativa.

Milan Krkobabić istakao je tom prilikom da polaznici kursa danas mogu da se potpišu, napišu biografiju i potraže bolji posao od sadašnjeg. On je ukazao na ključnu ulogu Građanskih inicijativa u izboru studenata Filološkog fakulteta, koji su na ovaj način stekli dragoceno iskustvo za budući rad.

Miljenko Dereta, direktor Građanskih inicijativa, kazao je da je grad Beograd veoma brzo reagovao i pokazao veliko razumevanje kada je udruženje predložilo ovaj projekat. On je posebno zahvalio i studentima koji su pokazali veliko interesovanje i razvili veoma dobar odnos sa polaznicima kursa.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.