Srbi neće odustati od demokratske borbe za normalan život

Izvor: BKTV News, 28.Mar.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi neće odustati od demokratske borbe za normalan život

Ono što su radili sa Ðurićem svako normalan mora da osudi, čulo se na sastanku u Mitrovačkom dvoru.

Srbe na Kosovu i Metohiji ništa neće pokolebati ili naterati da odustanu od demokratske borbe za normalan život, mir i suživot, jedna je od poruka koja se danas čula na zajedničkom sastanku odbornika deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Vučić: Ukazao sam Mogerinijevoj na činjenice

U Mitrovačkom dvoru, na mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << gde je pre dva dana upala specijalna jedinica kosovske policije ROSU i uhapsila direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića, u obraćanju na sednici gradonačelnik Zvečana Vučina Janković najoštrije je, u ime te opštine, osudio prekomernu primenu sile protiv građana koji su učestvovali na sastanku u okviru unutrašnjeg dijaloga.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

On je to ocenio kao etničko ostrašćeno i neprofesionalno delovanju specijalnih jedinica.

Kazao je da su građani uznemireni, te da očekuju zaštitu svoje države, koristeći mehanizme međunarodnog prava.

"Mi smo kao građani za suživot sa svima na KiM. Da se taj presedan desio u nekoj zemlji demokratskog razvijenog sveta, predsednik, premijer i ministar policije podneli ostavku. Ali, nažalost ne živimo u tom delu civilizovanog sveta", konstatovao je Janković.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao je da se niko nije nadao da će neko u 21.veku da nasrne na legitimne predstavnike srpskog naroda, a upravo se to desilo.

U toku HITAN razgovor VUĆIĆA I PUTINA!

"Držimo ispruženu ruku. Ono što su radili sa Ðurićem svako normalan mora da osudi. To nije civilizacija u kojoj želimo da živimo. Čvrsto se nadamo da će Srbija da pomogne i da će međunarodna zajednica i Priština razumeti naše potrebe. Skoro 20 godina ništa nije urađeno po pitanju bezbednosti i opstanka", rekao je Popović.

On je naveo da ZSO nije nikakva pretnja, već potreba srpskog naroda, i da tako treba da to shvate i Albanci.

"Time želimo da zastsitimo sebe, našu budućnost", podvukao je on.

Gradonačelnik Raniluga Vladica Aritonović istakao je, povodom prebijanja u Mitrovici pre dva dana, da Srbe ništa neće pokolebati ili naterati da odustanu od demokratske borbe za normalan život, mir i suživot.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

U diskusiji su se javili i odbornici iz Zvečana i Kosovske Mitrovice, koji su najavili podršku formiranju ZSO.

Odbornik opštine Zvečan ispred Građanske inicijative „Za naš Zvečan“ Dragiša Milović istakao je da je događaj pre dva dana bio pokušaj ponižavanja Srbije, njihovih predstvanika, kao i zauzimanja severa, koji je trebalo da zaplaši Srbe.

Rekao je da je potrebno da se zbiju redovi i uspostavi jedinstvo, te dodao da je došao da podrži inicijativu da se ZSO formira što pre u skladu sa onim što dogovoreno u Briselu pre pet godina.

Ksenija Božović, odbornica Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda Oliver Ivanović" ukazala je da je lider te stranke, koji je nedavno ubijen, ukazivao na potrebu formiranja ZSO.

Ona je dodala da se ne sme dozvoliti da se dogode stvari kao što je bilo pre dva dana, zbog koje su mnogi uplašeni.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.