SVEČANI PRIJEM U STAROM DVORU: Mali čestitao školsku slavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEČANI PRIJEM U STAROM DVORU: Mali čestitao školsku slavu

Gradonačelnik se prosvetarima uoči Savindana zahvalio za energiju, znanje i vreme koje ulažu u svoj posao

Tradicionalni svečani prijem povodom školske slave Svetog Save održan je večeras u Starom Dvoru. Čestitajući školsku slavu, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je nastavnicima, profesorima i direktorima škola zahvalio na energiji, znanju i vremenu koje ulažu obavljajući svoj posao.

Govoreći o investicijama u sistem obrazovanja, Mali je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kazao da je prošle godine grad u rekonstrukciju vrtića, osnovnih i srednjih škola uložio preko 300 miliona dinara i da se to iz godine u godinu povećava. Kaže i da je prošle godine grad obezbedio 188 stipendnija za najbolje đake i studente i 55 stipendija za najbolje učenike sa invaliditetom, dodajući da će se sa tim konkursima nastaviti.

On je kazao da će se i dalje organizovati sajmovi na kome će đaci završnih godina imati priliku da se upoznaju sa ponudom, nastavom i programom srednjih stručnih i umetničkih škola, što, dodaje, predstavlja uvod u dualno obrazovanje. Gradonačelnik je naveo i da će se nastaviti sa investicijama poput Fondacije za mlade talente, koja trenutno finansira oko 50-oro dece.

Koncertom srpsko-ruske pesme u prepunoj kripti Hrama Svetog Save otvorena "Svetosavska nedelja"

Na tradicionalnom prijemu prisustvovali su i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i trehnološkog razvoja.
Pogledaj vesti o: Dvor,   Sveti Sava

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Svečani prijem povodom školske slave Svetog Save u Starom dvoru (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jan.2017, 00:06

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali priredio je večeras u Starom dvoru svečani prijem povodom školske slave Svetog Save za direktore osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova...On je podsetio da je uticaj Svetog Save na srpsku prosvetu, obrazovanje, kulturu i državu nemerljiv...Gradonačelnik...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.