RUSIJA je FAKTOR STABILNOSTI na Balkanu i u svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA je FAKTOR STABILNOSTI na Balkanu i u svetu

Predavanje je održano u Banskom dvoru u Banjaluci

Rusija nije za rat, već je faktor stabilnosti i mira, kako na Balkanu tako i u svetu - poručio je zamenik ruskog ambasadora u BiH Petar Frolov, pre predavanja na temu "Rusija kao garant stabilnosti u svetu", koje je održano u Banskom dvoru u Banjaluci u organizaciji Aktiva mladih Ujedinjene Srpske.

Pročitajte i:

Frolov je govorio o privrednoj, političkoj i kulturnoj saradnji Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Republike Srpske.

Rusija, koja se prostire od Evrope do Azije, ne može da ne igra važnu ulogu u međunarodnim odnosima i da se na osnovu toga ne ponaša kao velika sila.

- Rusija, na neki način, tako utiče i na situaciju na Balkanu, na Bliskom istoku i svuda gde ima svoje interese - rekao je Frolov uoči predavanja.

- Politička, ekonomska i kulturna saradnja Rusije i Srpske stalno jača - poručio je predsednik Aktiva mladih Ujedinjene Srpske Mile Aljetić.

Predavanje je održano kako bi se građani Srpske i Banjaluke upoznali sa političkim, privrednim i kulturnim uticajem Rusije na ovim prostorima i u svetu.

Predavanju su prisustvovali predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i predstavnici organizacija mladih parlamentarnih partija u Srpskoj.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.