Prijem za 500 najboljih maturanata Srbije

Izvor: Blic, 23.Jun.2009, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za 500 najboljih maturanata Srbije

Svečani prijem 500 najboljih maturanata iz gradova širom Srbije organizovali su sinoć Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina u Belom Dvoru.

- Dragi maturanti, vi ste budućnost ove zemlje i dokaz da kvalitetan rad daje rezultate. Zato je vaše dalje školovanje najveći prioritet ove države, a i moje Fondacije za obrazovanje - rekao je Prestolonaslednik.

Učenicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << generacije iz svih srednjih škola u Srbiji dodeljena je diploma i prigodan poklon zahvaljujući sponozorstvu „EFG" banke, a prijem je uveličao nastup hora „Obilić-Krsmanović".

- Obrazovanje je jedan od glavnih stubova našeg programa pod nazivom „Investirajmo u evropske vrednosti", kroz koji naša banka svake godine nagrađuje najbolje studente i đake - rekao je Filipos Karamanolis, predsednik Upravnog odbora „EFG" banke.

Maturanti su sa svojim roditeljima prisustvovali i koktelu koji je u njihovu čast organizovan u Belom dvoru.

- Završio sam Srednju farmaceutsku školu u Gračanici, a planiram da upišem studije Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. I dalje sam pomalo zbunjen što sam izabran za najboljeg učenika škole - skroman je Nemanja Blagojević iz Lipljena na Kosovu.

Dodela nagrada najboljim učenicima već je tradicija na Belom dvoru, pa svaka srednja škola u Srbiji svake godine bira po jednog najboljeg đaka koji je predstavlja na svečanosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.