Plasido Domingo: Beograd je grad velike kulture

Izvor: B92, 06.Dec.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasido Domingo: Beograd je grad velike kulture

Jedan od najpoznatijih glasova sveta, španski tenor Plasido Domingo, 6. decembra sleteo je u Beograd, a povodom njegovog dolaska organizovan je i svečani prijem u Starom dvoru.

U Skupštini grada Beograda Plasida Dominga dočekao ga je gradonačelnik Siniša Mali, a u susretu dobrodošlice učestvovali su i Injigo Ramires de Aro Valdes, otpravnik poslova ambasade Španije u Beogradu, direktor Kombank Arene Đorđe Milutonović, Bojan Suđić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dirigent Simfonijskog orkestra RTS i srpska operska diva Radmila Bakočević, koja je nastupala sa Domingom 1987. u Sava centru.

"Ovo je grad bogate kulture i velikih pevača", rekao je Domingo, navodeći da je jedno od njegovih najvećih zadovoljstava nastup sa operskom pevačicom Radmilom Bakočević. On je dodao da se raduje koncertu u ponedeljak i da veruje da će se ubrzo ponovo posetiti Srbiju.

"Nadam se da će uskoro i Srbija biti deo naše evropske zajednice, koja se širi, i čak i u teškom vremenu nema sumnje da je lepo da budemo svi zajedno", kazao je slavni tenor.

On je istakao da je Beograd 2014. godine drugačiji od onog sa kraja odsamdesetih godina, iz vremena stare Jugoslavije: "Svaka od bivših jugoslovenskih država sad ima svoj identitet, folklor, kulturu, tradiciju, što smatram da je dobro. Dobro je što svi živite u miru."

Gradonačelnik Siniša Mali je u obraćanju medijima izrazio veliko zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti, kako je rekao, najvećeg operskog umetnika današnjice, i pozvao Beograđane da u što većem broju dođu u na ovaj prvoklasni događaj od velike kulturne važnosti.

Jedinstvenu priliku da uživo čuje velikog maestra Plasida Dominga, publika će imati u ponedeljak 8. decembra, kada ćepo prvi put u svojoj impresivnoj karijeri održati solistički koncert u Kombank Areni, uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora RTS-a.

Ulaznice za legendarnog tenora mogu se naći po cenama od 3900, 5700, 5900, 6800, 6900, 7700, 8800 i 9900 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestiima CS Eventima, kao i na blagajnama Kombanka Arene, Biletcentra Beograda, Doma ommladine, Ušće šoping centra i putiem sajtova www.kombankarena.rs i www.eventim.rs. Ulaznice se mogu nabaviti na više jednakih rata bez kamate kreditnim karticama Komercijalne banke na četiri prodajna mesta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.