Izvor: RTS, 31.Jul.2020, 15:58

Ostaje parkić na Banovom brdu, Vesić: Završena agonija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić potpisao je protokol kojim je okončan spor između stanara Požeške 158-160 i investitora kompanije "Niva bildinga” oko izgradnje zgrada na zelenoj površini. Protokol je osim zamenika gradonačelnika potpisao predstavnik stanara, kao i investitor.
Protokol o saradnji potpisan je danas u Starom dvoru, u prisustvu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a Grad se obavezuje da u najkraćem mogućem roku pokrene postupak za izradu novog plana detaljne regulacije i da predloži da se izmenom plana, ta površina proglasi javnom zelenom površinom.

Vesić je rekao da je završena agonija stanara i investitora u Požeškoj ulici 158-160, koji su, kaže, pokazali veliku odgovornost i želju da se izađe iz situacije u kojoj su bili policija, bageri, rasprave, protesti, prenosi Beoinfo.
Kako je naveo, ovo je jedna od situacija gde niko nije kriv, ali i gde je morao da se nađe kompomis.
"Stanari su u pravu u smislu da ta zelena površina njima treba, a s druge strane investitor je takođe bio u pravu, kupio parcelu od privatnika i dobio pravo da gradi na osnovu važećih urbanističkih uslova", ukazao je Vesić.
On je istakao da se Grad Beograd obavezao da će u najkraćem roku, odnosno na prvoj septembarskoj sednici Skupštine grada pokrenuti postupak za izmenu urbanističkog plana, odnosno za izradu novog plana detaljne regulacije, koji će izraditi Urbanistički zavod Beograda na inicijativu Opštine Čukarica.
Kako je rekao, kada se završi proces usvajanja plana procesa detaljne regulacije koji traje između sedam i 11 meseci, taj prostor biće proglašen javnom zelenom površinom i tada će gradsko zelenilo uraditi jedan novi moderan park.
Vesić je posebno zahvalio stanarima koji nisu dozvolili da budu politički zloupotrebljeni, već su se samo borili za svoja prava.
"Zahvaljujući tome nastavljamo da radimo svi zajedno na novom izgledu Požeške ulice i opštine Čukarica, za koju imamo dosta planova",  rekao je Vesić.
Predstavnik stanara Saša Simić zahvalio je Gradu Beogradu i rekao da svi problemi mogu da budu rešeni ukoliko za to postoji volja.
"Za nas je ovo velika pobeda i želim da zahvalim i svim građanima koji su učestvovali u odbrani ovog parkića. Zahvaljujući Gradu Beogradu oslobođeni smo velikog pritiska. Veliku zahvalnost dugujemo Goranu Vesiću koji se prema nama ponašao kao najbolji prijatelj",  rekao je Simić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POZNATA SUDBINA PARKIĆA NA BANOVOM BRDU! Nakon više od godinu dana ZAVRŠENA AGONIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2020

Nakon više od godinu dana nesuglasica investitora i stanara koji su želeli da sačuvaju parkić na Banovom brdu, danas je konačno uspostavljen dogovor da do gradnje u tom delu Beograda neće doći, te da će park ostati na svojoj poziciji...Protokol o saradnji potpisan je danas u Starom dvoru, u prisustvu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Rešeno: Ostaje parkić na Banovom brdu; "Završena agonija"

Izvor: B92, 31.Jul.2020

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić potpisao je danas protokol kojim je okončan spor između stanara Požeške 158-160 i investitora kompanije "Niva bildinga"...Spor je nastao oko izgradnje zgrada na zelenoj površini...Završena je agonija stanara i investitora u Požeškoj ulici 158-160,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.