Orao ponovo na zgradi Predsedništva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2017, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orao ponovo na zgradi Predsedništva

Na zgradi Predsedništva Srbije uskoro će se naći skulptura orla sa raširenim krilima, koja je pre Drugog svetskog rata bila simbol ovog zdanja, pišu "Večernje novosti".

Kako piše beogradski list, predsednik Aleksandar Vučić prihvatio je tu ideju svojih saradnika, pa će se figura orla, koja krasi i srpski grb, posle 73 godine naći na najvišoj tački Novog dvora.

"U želji da reprezentativnom zdanju vratimo stari sjaj i detalj po kome je bilo prepoznatljivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oživeli smo projekat koji je započet još 2004. godine i verujemo da će se orao uskoro opet 'šepuriti' na krovu zgrade Predsedništva", rekli su za list sagovornici bliski šefu države.

Kako je precizirano, kalup za buduću skulpturu je već spreman i radiće se po skicama koje su odavno urađene.

Čast da oblikuje novog orla pripala je poznatom akademskom vajaru Zoranu Ivanoviću, pišu "Novosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STARI SJAJ: Orao na zgradi Predsedništva

Izvor: Mondo, 10.Avg.2017

Na zgradi Predsedništva Srbije uskoro će se naći skulptura orla sa raširenim krilima, koja je pre Drugog svetskog rata bila simbol ovog zdanja. Komunisti su posle 1945. godine stavili petokraku, koja je skinuta posle 5. oktobra. 2000...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Predsednik Aleksandar Vučić...

Nastavak na Mondo...

Povratak orla u Predsedništvo: Simbol ovog zdanja ponovo će krasiti vrh Novog dvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2017

Detalj po kom je zgrada bila prepoznatljiva..Na zgradi Predsedništva Srbije uskoro će se naći skulptura orla sa raširenim krilima, koja je pre Drugog svetskog rata bila simbol ovog zdanja...Predsednik Vučić je prihvatio ideju svojih najbližih saradnika, pa će se figura grabljivice, koja krasi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.