OBELEŽEN DAN KOSOVSKE MITROVICE: Novčane nagrade majkama sa četvoro i više dece (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBELEŽEN DAN KOSOVSKE MITROVICE: Novčane nagrade majkama sa četvoro i više dece (FOTO)

Svečanom akademijom u Mitrovačkom dvoru opština Kosovska Mitrovica je danas obeležila svoj dan i 72 godine od oslobođenja u Drugom svetskom ratu u prisustvu mnogobrojnih gostiju.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je svojim sugrađanima čestitao dan opštine, a uvaženim gostima poželeo dobrodošlicu porukom da "Kosovska Mitrovica traži potpunu slobodu i teži ka slobodi".

On se zahvalio na zalaganju i svakodnevnom prisustvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << predstavnicima Vlade Republike Srbije i Kancelarije za KiM koji doprinose razvoju opštine i kvalitetu života svih koji žive u podeljenom gradu na Ibru.

Foto: Telegraf

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić, je podsetio na sve one koji su "svojim žrtvama doprineli da sada stojimo čvrsto i da u budućnost gledamo kao šansu za stvaranje svih neophodnih standarda za normalan život na ovim prostorima".

Prisutnima se obratio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije koji je naglasio sa "tradicija slobodarskog duha i danas živi na ovim prostorima" i da je "naša dužnost da se sećamo i pamtimo, ali i pitamo – jesmo li dostojni visokih standarda koje su nam ostavili naši preci?"

Foto: Telegraf

- Naš odgovor svim onima koji Srbima na Kosovu i Metohiji žele da oduzmu slobodu, koji sanjaju o tome da Srba na Kosovu i Metohiji u budućnosti ne bude, biće uvek isti kakav je kroz istoriju bio i kakvim su nam ga ostavili naši preci - rekao je Đurić i poručio da "želimo ravnopravnost, normalne odnose sa svima".

- Mi smo narod koji ima razloga da gleda u prošlost da bi snažnije, hrabrije i samouverenije gledao u budućnost - rekao je Đurić.

Na današnjoj svečanosti, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću dodeljene su plaketa i zahvalnica opštine Kosovska Mitrovica. Ovo priznanje Đuriću je dodeljeno za doprinos u radu i razvoju opštine Kosovska Mitrovica kao i na očuvanju i jačanju institucija Republike Srbije na prostoru KiM.

Foto: Telegraf

Plakete i zahvalnice dodeljene su i novinarki Slavici Radulović za uspešan rad, profesionalizam i objektivnost u novinarstvu, reditelju i glumcu Radošu Bajiću za doprinos u srpskoj kinematografiji i predstavljanju Kosovske Mitrovice kroz seriju RTS "Selo gori, a baba se češlja", predstavnicima opštine Kosovska Mitrovica Zoranu Bratiću, Svetlani Pindović i Miodragu Rakićeviću, direktoru OŠ "Sveti Sava" Miloradu Jovanoviću i KUD "Kosovski božur".

Novačnim nagradama u iznosu od po 10 hiljada dinara nagrađene su majke sa četvoro i više dece iz Kosovske Mitrovice.

Foto: Telegraf

Novčane nagrade u iznosu od po pet hiljada dinara dobili su učenici osnovnih i srednjih škola sa postignutim najboljim uspehom.

Pored direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, svečanoj akademiji prisustvovali su i dvojica srpskih ministara u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić, gradonačelnici opština i predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova, SPC, institucija i ustanova sa severa Kosova i Metohije.

Svečanost povodom Dana opštine biće završena koncertom Đorđa Davida, takodđe u organizaciji Privremenog organa Kosovska Mitrovica.

(S.S.)


Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.