NIS počeo bušenje prve bušotine u Banatskom Dvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS počeo bušenje prve bušotine u "Banatskom Dvoru"

BANATSKI DVOR - Naftna industrija Srbije (NIS) započela je u okviru projekta izgradnje podzemnog skladišta gasa "Banatski dvor" bušenje prve bušotine, čime je otpočela realizacija ugovora koji je NIS potpisao sa Javnim preduzećem "Srbijagas".

Kako je saopšteno iz NIS-a, paralelno se radi na rekonstrukciji postojeće bušotine na teritoriji gasnog polja, koja će omogućiti utiskivanje gasa u podzemno skladište, kao i na bušenju još jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nove bušotine.

Radovi koje izvodi Naftoservisni blok izvršne direkcije NIS-Naftagas odvijaju se bez prekida, 24 sata dnevno, u dve smene.

Kako je istaknuto, navedene bušotine mogu se koristiti ne samo u svrhu utiskivanja gasa, već su u stanju i da obezbede njegovu proizvodnju.

U toku je priprema lokacije za sledeću bušotinu, čijem bušenju će se pristupiti odmah nakon završetka izrade započete bušotine.

NIS i "Srbijagas" potpisali su u junu paket ugovora kojim je predviđeno da NIS učestvuje u izgradnji podzemnog skladišta gasa "Banatski Dvor".

U okviru ovog ugovora, NIS je izvođač radova na bušenju i opremanju osam novih bušotina i zadužen je za rekonstrukciju dve postojeće bušotine na području gasnog polja.

Završetak radova planiran je do kraja 2009. godine, a ukupan iznos ovog paketa ugovora iznosi više od milijardu dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.