Izvor: RTS, 07.Mar.2022, 13:16

Mihajlovićeva: Imamo dovoljno derivata u rezervama, nije ugroženo snabdevanje

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su za domaće tržište obezbeđene dovoljne količine nafte, naftnih derivata i gasa, da snabdevanje nije ugroženo i da nema nikakvih ograničenja u kupovini naftnih derivata.
Prema rečima ministarke Mihajlović, u rezervama imamo dizela i benzina za 60 dana, mazuta za 122 dana, a u podzemnom skladištu gasa u Banatskom Dvoru 100 miliona kubnih metara gasa, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je, dovoljno za narednih deset dana.

"U Srbiji nema nikakvih problema sa snabdevanjem i isporukom nafte i naftnih derivata, niti će biti restrikcija u kupovini", izjavila je Mihajlovićeva.
Potpredsednica Vlade je poručila da je država na vreme obezbedila dovoljne količine energenata u rezervama i da nema prekida u snabdevanju, uprkos ratu u Ukrajini i svakodnevnom rastu cena na tržištu.
"I država i naftne kompanije su obezbedile dovoljno rezervi i nema potrebe da iko brine o nestašicama derivata. Država je odgovornom finansijskom politikom obezbedila stabilnost i na vreme smo preduzeli sve mere kako ne bi došlo do nestašice energije i energenata, uprkos krizi koja postoji na svetskim tržištima i svakodnevnom rastu cena energije i energenata na berzi", poručila je ministarka.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija ima rezerve goriva za dva meseca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Mar.2022

Srbija ima rezerve dizela i benzina za 60 dana, mazuta za 122 dana, a prirodnog gasa 100 miliona kubnih metara gasa, što je dovoljno za narednih deset dana, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike (MRE). Kako se navodi u saopštenju od 7. marta, snabdevanje energentima nije ugroženo, nema...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.