Mali razgovarao sa novim ambasadorom Finske

Izvor: Studio B, 02.Nov.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali razgovarao sa novim ambasadorom Finske

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je u Starom dvoru sa novim ambasadorom Finske u Srbiji Pertijem Ikonenom o velikim investicionim projektima Grada Beograda, kao i o potencijalnom učešću finskih kompanija u njihovom sprovođenju.

Ambasador Finske pokazao je posebno interesovanje za projekte koji će biti rađeni po modelu javno-privatnog partnerstva, kao što su remont i servisiranje liftova, daljinsko grejanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << podzemne garaže, javno osvetljenje, kao i za projekte povećanja energetske efikasnosti.

S obzirom na brojna iskustva Finske u projektima iz ovih oblasti, gradonačelnik Mali je zamolio ambasadora Ikonena da pozove finske kompanije da se jave za učešće na javnim pozivima za njihovu realizaciju.

Ambasador je ovom prilikom obavestio gradonačelnika da je Finska lansirala novi fond za podsticanje inovacija, putem kojeg su kompanije pozvane da apliciraju za sredstva iz tog fonda. Gradonačelnik je obavestio ambasadora o napretku u razvoju Tehnološkog parka, kao i da će Beograd iz svojih sredstava učestvovati u finansiranju najboljih 20 projekata, pre svega iz oblasti informacionih tehnologija.

Gradonačelnik Mali je prethodno, u junu ove godine, boravio u poseti Finskoj, a tom prilikom gradonačelnik Helsinkija Jusi Pajujen prihvatio je poziv da u toku sledeće godine poseti Beograd. Takođe, tom prilikom je bilo reči o projektu „Helsinki na vodi", koji ovaj grad sprovodi a koji je identičan projektu „Beograd na vodi". Mali je ovom prilikom zamolio ambasadora da pozove finske kompanije da učestvuju kao podizvođači za projekat „Beograd na vodi".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Siniša Mali razgovarao sa novim ambasadorom Finske

Izvor: Blic, 02.Nov.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas u Starom dvoru sa novim ambasadorom Finske u Srbiji Pertijem Ikonenom o velikim investicionim projektima Grada Beograda, kao i o potencijalnom učešću finskih kompanija u njihovom sprovođenju...Ambasador Finske pokazao je posebno interesovanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.